Snelmenu

Wat zeggen anderen over mij

Ingezonden reacties van mijn klanten

Harrie

Een inhoudelijk sterk programma met véél nuttige informatie en TOP-recepten! Prima begeleiding via de Whatsapp en andere Social media. Ik ben me veel meer bewust geworden van wat gezond(er) voor me is en voel me veel fitter!

P.K.

Het programma is mega uitgebreid en de dagelijkse mails houden je bij de les, maar voor sommigen zijn ze misschien té uitgebreid. De bijbehorende recepten zijn goed toegankelijk en niet moeilijk te maken. Hanneke is altijd bereid om vragen te beantwoorden en reageert ook heel snel! Ik heb ervaren dat suiker wel degelijk heel veel invloed heeft op mijn manier van leven en voel me veel beter door dit te schrappen. Naast wat gewichtsverlies, wat voor mij niet het belangrijkste was heb ik meer en constantere energie en diverse lichamelijke klachten en kwaaltjes zijn verminderd of weg. Ik slaap beter en heb minder pijn in mijn rechterzij, waarvan de doktoren niet weten wat het is. Verder is er nog een andere, meer persoonlijke, klacht die ineens sterk verminderd is! 

Een aanrader voor iedereen die de gezonder wil worden op een andere manier dan met veel diëten. Gewichtsverlies is een leuke bijkomstigheid en zeker niet de hoofdreden.

Marieke v.d. B.

Het programma bevat veel en duidelijke informatie met handige en makkelijke (meestal) lekkere recepten. Mijn belangrijkste inzicht is wel dat ik geleerd heb beter etiketten te lezen! Verder ervaar ik geen pieken meer in de bloedsuiker en is mijn hoofdpijn minder geworden. De begeleiding was prima en ik raad dit programma zeker aan om aan je gezondheid te werken, een gezondere manier van eten te leren en daarnaast voor als je wilt afvallen.

Trudy Verhoeks foto van Trudy Verhoeks-Schuurman.

Mijn osteopaat adviseerde mij om minder suikers te eten en na wat zoeken op internet kwam ik bij jou terecht. Mijn klachten waren voornamelijk vermoeidheid, maar ook overige ‘vage’ klachten. De Suikervrije Maand is een goede ervaring geweest. Veelzijdige recepten met voldoende afwisseling. Boeken van Carola van Bemmelen zijn echt een aanrader om erbij te lezen! De begeleiding van Hanneke is prima, de vragen die ik had zijn duidelijk beantwoord. Het resultaat na de Suikervrije Maand is dat ik veel beter slaap! Daar waar ik eerder wel eens uren wakker lag ‘s nachts, word ik nu niet eens meer wakker van onze jongste dochter. Voorzichtig durf ik ook te zeggen dat ik mij energieker begin te voelen. Ik raad het programma aan iedereen aan die er voor openstaat en zijn leefstijl wil aanpassen. Verder: in het begin sta je uren in de supermarkt om te zoeken naar welke producten je wel of niet mag en volgde ik precies de menu’s. Maar na een week of 2 merkte ik dat ik ook m’n eigen draai eraan ging geven en op zoek ging naar nieuwe recepten of het eten wat ik eerder at aan te passen naar suikervrij.

Irma Molenaar Profielfoto van Irma Molenaar van der Laan

Hanneke, jouw tips, inzichten en recepten die ik per mail krijg zijn zo motiverend, je helpt me daar ontzettend mee om bewust te worden, hoeveel we ongevraagd aan suiker binnen krijgen

D.v.D.

D. wilde vooral hulp en begeleiding om te stoppen met snoepen. Zij vertelt: met behulp van het programma ‘Suikervrije Maand’ kon ik vrij makkelijk de knop omzetten. Ook de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’ was fijn. De dagelijkse mails sluiten goed aan bij de fase van gedragsverandering. Het was verder prettig om via WhatsApp even snel een vraag te kunnen stellen. In het begin was het wel even zoeken in de supermarkt. De begeleiding heb ik als positief ervaren. Geen druk en prima tips. Na de Suikervrije Maand ervaar ik vooral meer energie! Ik raad dit programma aan iedereen aan die meer bewust om wil gaan met voeding. Bij twijfel: gewoon doen! Het bijhouden van de meetresultaten (bodyscan) in de eerste weken werkt zeker motiverend.

Karen van der Heijden foto van Karen van der Heijden.

2 weken suiker challenge gedaan om erachter te komen of mijn klachten (fibromyalgie) en opvliegers zouden verminderen. Ik kreeg meer energie en de opvliegers werden aanzienlijk minder. Leuke bijkomstigheid was dat ik ook 2 kg afviel! De begeleiding van Hanneke was super! Nu voor mezelf een goeie balans zien te vinden, iets minder streng maar zeker met weinig suiker! HIER kun je recensie op Facebook teruglezen.

Anoniem

Naar aanleiding van de (online) begeleiding gedurende 2 weken: “Ik heb me aangemeld omdat ik geïnteresseerd ben in gezond eten en ik zelf het idee had dat ik nog wat kon veranderen aan mijn eetpatroon. Daarnaast zou ik het fijn vinden om een paar kilo af te vallen. De begeleiding heb ik als fijn ervaren. Vooral de informatie die Hanneke mij heeft gestuurd heeft me aan het nadenken gezet. Je krijgt inzicht in de ingrediënten van producten. Ook vond ik het fijn om recepten te ontvangen. Daar kun je gelijk mee aan de slag en dan weet je zeker dat je goed bezig bent. Helaas heb ik nog niet het resultaat geboekt wat ik wilde. Dit lag zeker niet aan Hanneke, maar aan mezelf. Ik wil het daarom binnenkort toch weer oppakken”.

Petra Vermeer foto van Petra Vermeer.

Hanneke neemt je mee in de wereld van voeding. Hoe kan jij nou wel lekker eten maar dan zonder al die toegevoegde suikers? Hanneke weet raad. Geduldig en vol passie vertelt ze je hoe je dat kan doen, en wat voor invloed dat heeft op je gezondheid. Echt een aanrader! Zie HIER het Facebookbericht. VERVOLGBERICHT (juni 2018), NADAT PETRA MEEGEDAAN HEEFT MET EEN SUIKERVRIJE MAAND: Ondanks dat ik dacht dat ik toch wel wat van gezonde voeding afwist, was ik toch aangenaam verrast wat het programma teweeg heeft gebracht. Het programma bestaat uit 10 voorbereidingsdagen en 4 weken echt suikervrij. De recepten die je aangereikt krijgt zijn niet moeilijk om te maken, een duidelijke boodschappenlijst zit erbij. Soms is het alleen even zoeken in de winkel naar de juiste ingrediënten, maar ook dat went snel. Tot mijn verbazing gebeurde er de eerste 3 weken helemaal niets! En ik was toch zo goed bezig, en ik had toch alle tussendoortjes laten staan, welke ik toch ongemerkt naar binnen at.  Maar na 3 weken kwam daar verandering in en begon ik langzaam maar zeker af te vallen. Wat ik nu zo fijn vind, is dat ik nu in het weekend iets extra kan nemen zonder dat de weegschaal direct de verkeerde kant op gaat.  Dus al met al vind ik het een prettig programma, en Hanneke weet er zoveel over te vertellen en je te motiveren dat het altijd een succes zal zijn! Ik kan het je zeker aanraden om hieraan deel te nemen.

M.B.

M.B. meldde zich ook voor de 2 weekse (online) begeleiding. Deze reactie mocht ik noteren: “Ik ben me ervan bewust dat ik teveel suiker eet en drinkt. De online begeleiding van Hanneke vond ik heel goed, duidelijk en to the point. Goed uitgelegd en niet vlug, vlug. Helaas heb ik er nog niet veel mee gedaan vanwege persoonlijke omstandigheden en ik merk heel duidelijk dat ik door emoties keuzes maak die ik eigenlijk niet wil maken”.

Klara Peerboom

Klara heeft zich 2 weken (online) door mij laten begeleiden. Dit vertelt zij: “De reden om me aan te melden was dat ik een stabiel gewicht wilde houden en gezond wilde eten zonder suiker. De berichten die ik van Hanneke kreeg en die zij op haar (besloten) Facebookpagina plaatste waren heel leerzaam! Ik weet nu beter waar overal suiker in verborgen zit, ook in producten waar je het niet van verwacht. Ook let ik nu veel beter op en herken de verschillende benamingen van suiker. Omdat ik me hier nu meer bewust van ben, wil ik hiermee doorgaan. Het is wel een kwestie van wennen”.

M.T.

M. meldde zich om gedurende 2 weken online door mij begeleid te worden. Dit is haar ervaring: “Na een intensieve behandeling in het ziekenhuis was ik 9 kilo aangekomen en ik voelde me erg opgeblazen. De oproep van Bewust zonder Suiker/Hanneke kwam op het juiste ogenblik voorbij! De eerste week verliep erg prettig en na de tweede week dacht ik….. is het al klaar? Hanneke geeft snel antwoord op mijn vragen. Het resultaat is uiteindelijk dat ik alle etiketten lees voordat ik iets in mijn winkelwagentje stop en ik verbaas me erover waar allemaal suiker of afgeleiden in zitten! Inmiddels ben ik in 7 weken ruim 6 kilo afgevallen. Sta nu wel stil. Ik geniet inmiddels van het eten van een salade met alleen verse ingrediënten, evt. met wat olie of goede mayonaise en natuurlijk zo min mogelijk suiker! Ik heb geleerd dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn. Gewoon eenvoudige recepten, puur eten en dat ik alles wat er op mijn bord ligt, kan herkennen”.

Jannie  foto van Jannie van Blitterswijk.

Jannie heeft een paar eenvoudige tips gekregen om van haar maagzuur af te komen en dit schrijft zij: ‘ik ben van het maagzuur af!!!’ op Facebook.

Bertina

Hanneke heeft mij op weg geholpen met het oppakken van een nieuw eetpatroon. Geen suikers en verkeerde koolhydraten meer. Geen gebruik meer maken van alle bekende kant-en-klare pakjes. Het is gelukt! Mijn concentratievermogen is enorm vooruitgegaan en er zijn langzaam maar zeker ook kilo’s verdwenen! Fijne begeleiding, luisterend oor, veel advies en inspiratie voor recepten en advies over producten. Samen met mijn gezin zijn de 3 maaltijden veranderd in gezonde maaltijden welke eenvoudig samengesteld kunnen worden. We zijn goed op weg en gaan er zeker meer en meer onze eigen gewoontes van maken.

Marrie Bosch-van Kalkeren  foto van Marrie Bosch.

Het was ff een omschakeling, maar wel met het nodige resultaat! Doordat ik het heel benauwd had en last van mijn darmen, adviseerde Hanneke om te starten met een glutenvrij, lactosevrij en suikervrij voedingspatroon. Met haar goede begeleiding is dat gelukt. Ik voel me fitter, heb meer energie en ben meer dan 10 kg afgevallen en zo’n 3 maten kleiner in kleding. Geen behoefte aan zoetigheid meer. Echt, het is de moeite waard, een dikke 8! Marrie heeft een uitgebreide recensie op Facebook geschreven, lees die HIER. en later nog een extra bericht om te vertellen dat ze van haar astma medicatie af is, lees HIER.

Yvonne  foto van Yvonne Van Den Hatert-van Roekel.

Al ruim anderhalf jaar ben ik bezig om bewust te kijken welke voedingsmiddelen ik eet, ik kwam erachter dat ik toch echt suiker verslaafd was..ik volg verschillende personen via Facebook waar ik van kan leren. Laat Hanneke (mijn zus) die al jaren bezig is met voeding, nu de opleiding hebben gedaan via Carola van Bemmelen, die ik ook volg op Facebook. Mijn blijdschap was groot, nu kan ik gewoon met vragen bij Hanneke terecht, samen even door de Jumbo gelopen, ik wilde wat praktische dingen weten over producten. Inmiddels ben ik 12 kilo kwijt door bewust te kijken wat ik eet. Natuurlijk neem ik nog wel eens een gebakje of ijsje, en ik geniet daar ook van. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik van mijn suiker verslaving af ben. Daar ben ik al heel blij mee  Ook fijn dat ik nu bepaalde producten bij Hanneke kan kopen. Hanneke is een enthousiaste vrouw met passie voor haar werk, en wil je graag laten ervaren hoeveel voeding met je kan doen. Ik kan volmondig zeggen dat het mij goed doet , niet altijd even gemakkelijk maar dat heeft zijn tijd nodig. Lees HIER de Facebook recensie

Arianne Roelofsen-Knoop  

Via Hanneke de Sugarchallenge gedaan. Ik was echt suiker verslaafd en ervoer hierdoor veel lichamelijke ongemakken. Nog niet 100% van mijn suiker verslaving af maar wel op de goede weg! Hanneke is een fijn persoon met een luisterend oor! Was altijd bereikbaar voor vragen en/of onduidelijkheden. Hanneke nogmaals bedankt! Lees HIER de Facebook recensie

Wil je ook een reactie laten plaatsen? Vul dan onderstaand formulier in en stuur het naar me op! Ik hoor graag van je.

Review

  • Met het achterlaten van mijn gegevens geef ik toestemming aan Bewust zonder Suiker om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  • Geef hier aan of je volledige naam vermeld mag worden. Je kunt ook aangeven dat je review anoniem geplaatst moet worden.

“De advisering van Hanneke Hasselaar is uitdrukkelijk niet bedoeld als (vervanging van) reguliere medische behandeling.
Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist.”

(c) Bewust zonder Suiker-KvK 65284542 | Design and Development by Danny Vermeeren & KJSwebdesign | Fotografie door Yvonne van den Hatert