Snelmenu

Hanneke

bewust zonder suiker_hanneke hasselaar_th_800x800
bewust zonder suiker_hanneke hasselaar_800x800
bewust zonder suiker_hanneke hasselaar_th2_800x800

WIE BEN IK EN WAT DOE IK?

Mijn naam is Hanneke Hasselaar en ik ben Suikerbalanscoach. Mijn opleiding hiervoor ben ik begin 2016 begonnen bij de Sugarchallenge. Daar weten ze werkelijk álles over suikervrij en suikerbewust eten en drinken. En ze zijn de enige die coaches hierin opleiden op een unieke manier. Er is veel aandacht voor de mentale kant van een ongezond, suikerrijk voedingspatroon en hoe dit veranderd kan worden. Doordat ik lid ben van het Sugarchallenge Coach team word ik constant op de hoogte gehouden van nieuwe kennis en inzichten en ik kan altijd overleggen met andere coaches of Carola en haar team. Verder volg ik ook regelmatig diverse opleidingen en lees veel om mijn kennis te verdiepen zodat ik mijn klanten nóg beter te kan helpen.

HOE IS DIT ZO GEKOMEN?

De rode draad in mijn leven is: gezondheid! Voor mezelf én de mensen om me heen. In mijn jongere jaren ben ik daarom aan de opleiding voor verpleegkundige begonnen….maar niet afgemaakt. Blijkbaar was dit het toch niet. Later ben ik als dokters- en apohtekersassistente gaan werken.

Een andere rode draad is: recepten/voeding. Vroeger wilde ik altijd mijn moeder helpen in de keuken met koken en bakken. Dat zat er dus al vroeg in 😉 . Ik ben altijd bezig gebleven met koken, bakken en recepten verzamelen en ermee experimenteren net zo lang tot het naar mijn smaak was.

Mijn eigen gezondheid was en ís gelukkig grotendeels goed! Daar ben ik ook heel dankbaar voor. Toen ik 50+ werd, kreeg ik wat ‘last’ van hittevlagen en slaapproblemen. Maar door meer op mijn voeding te letten en meer ging ontspannen is dit grotendeels verdwenen.

In voeding was ik dus altijd al érg geïnteresseerd en in de loop van de jaren kwam dit ook in het algemeen steeds meer in de belangstelling. Het leek wel of hierover elke week iets te melden was!

De beroepen die ik heb uitgeoefend zijn divers. Van leerling verpleegkundige tot administratief medewerkster, moeder en gezinsmanager, interieurverzorgster tot dokters- en apothekersassistente. In de laatste beroepen heb ik heel veel mensen voorbij zien komen met kleine en grote gezondheidsproblemen.

Mijn gewicht begon wat te schommelen naarmate ik ouder werd. Ondanks de diverse adviezen die ik hoorde en las lukte het me niet om voor een langere tijd een stabiel gewicht te houden. Altijd was er weer een periode dat ik gewoon alles wilde eten wat ik lekker vond en langzaam kwamen de kilo’s er weer bij. Dan volgde ik vaak wel weer een of ander dieet om af te vallen, altijd met de hoop dat het déze keer blijvend zou zijn!

MIJN VERANDERING

Mijn ommekeer kwam in een, voor mij, niet zo’n fijne periode. Tijdens een vakantie raakte ik in de put. Ik begreep het niet! Waarom kon ik niet ontspannen en genieten? Ik kwam er achter dat de baan die ik had, en waarvan ik dacht dat het mijn ideale baan was, helemaal niet bij me paste! Nogal confronterend. Na overleg met het thuisfront besloot ik om met mijn baan te stoppen.

Maar wat dan? Dat was de grote vraag! Mijn toekomstbeeld was ineens weg. Geen baan meer, geen geld. Dit was niet wat ik wilde. In ieder geval had ik nu tijd en rust om na te denken. Een cursus mindfullness en het lezen van bepaalde boeken hielpen hier bij. Ook ging ik weer wat sporten en op zoek naar informatie over een nieuwe invulling van mijn leven.

De opleiding tot voedingscoach bij de Sugarchallenge stond al in mijn agenda! Ik wilde eindelijk wel eens meer weten over hoe het nou zat met de invloed van voeding op de gezondheid in het algemeen en het behouden van een stabiel gewicht.

Daar leerde ik eindelijk hoe het werkte! De opleiding tot voedingscoach bij de Sugarchallenge was enorm duidelijk en verhelderend. Wat een inzichten kreeg ik daar! Door de inzichten toe te passen lukte het me om een nieuw, suikerbewust, voedingspatroon aan te leren. Wat een bevrijding! Het is helemaal niet zo moeilijk als je het eenmaal door hebt. De belangrijkste les die ik geleerd heb: ik ben zélf verantwoordelijk voor mijn gezondheid en voeding maakt daar een heel belangrijk deel van uit. Ik heb geleerd om bewust te kiezen.

Voeding en Gezondheid zijn zeer nauw verbonden. Dit is al een heel oude wijsheid (Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding/Hippocrates) en actueel als nooit tevoren! De laatste jaren is duidelijk geworden dat o.a. suiker, in zijn vele vermommingen, één van de grootste boosdoeners in onze voeding is. Heel veel (vage) gezondheidsklachten en gewichtsproblemen hebben met je voedingsgewoonten te maken.

Mijn eigen ervaring, na het volgen van het ‘Suikervrij Large programma’ bij de Sugarchallenge, is dat suiker, en vermommingen hiervan, hun aantrekkingskracht voor mij verloren hebben! Ik heb ze ook niet meer nodig om me goed te voelen. Energie voor de dagelijkse dingen, inclusief sporten, kan ik voldoende uit andere voedingsmiddelen halen. Mijn gewicht is eindelijk stabiel en uit de vele verhalen die ik gehoord en gelezen heb, blijkt dat er enorm veel gezondheidswinst behaald kan worden door suiker uit je voeding te bannen. Verder kan ik mijn boodschappen grotendeels gewoon in de supermarkt doen en sta echt geen uren in de keuken voor mijn maaltijden.

MIJN NIEUWE TOEKOMST

Mijn nieuwe baan werd vrij snel duidelijk: dit wil ik aan meer vrouwen leren! Er zijn zóveel vrouwen die, net als ik voorheen, zoekende zijn naar een gezond voedingspatroon dat je blijvend kunt toepassen en waarbij je geen zorgen hoeft te hebben over je gewicht. Geen moeilijke toestanden en calorieën tellen meer, maar wel gevarieerd en lekker kunnen eten. Het gaat uiteindelijk om het verkrijgen en behouden van een zo goed mogelijke gezondheid en genoeg energie. Je gewicht zal als vanzelf volgen!

Bewust zonder Suiker is mijn bedrijf.  Hiermee wil ik je inspireren, informeren, motiveren en begeleiden om je eigen keuzes te maken op het gebied van voeding. Ik leer je de basisregels in het omgaan met suiker in al zijn vormen. Je maakt zélf de keuze in hoeverre je suiker uit je leven bant. Jij blijft eigen baas.

Misschien leuk om te weten dat ik heel erg praktisch ingesteld ben. Dus je leert vooral om de nieuwe inzichten en gewoontes toe te passen in je dagelijkse leven. Zonder al te veel poespas. Iedereen kan het leren! Ook heb ik ontdekt dat ik creatief met recepten ben. Ik ben dol op recepten verzamelen en bestuderen en geef er graag mijn eigen draai aan zodat het zo makkelijk mogelijk wordt en óók nog goed voor me is. Hiervoor sta ik regelmatig in de keuken omdat ik dit leuk vind.

Andere bezigheden in het dagelijks leven zijn lezen, Pilates, Yoga, af en toe hardlopen of wandelen, saunabezoek, leuke dingen doen met vriendinnen, genieten van en dankbaar zijn voor familie, vrienden en de goede dingen in mijn leven.

WIL JE OOK EEN BETERE GEZONDHEID, MEER ENERGIE EN MINDER KILO’S?

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. We leren elkaar dan wat beter kennen en bespreken in het kort waarmee jij geholpen wilt worden. Daarna kun je een keuze maken of je daarbij mijn hulp wilt en op welke manier.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je me ook een mail sturen. Je krijgt binnen 24 uur een antwoord.

“De advisering van Hanneke Hasselaar is uitdrukkelijk niet bedoeld als (vervanging van) reguliere medische behandeling.
Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist.”

(c) Bewust zonder Suiker-KvK 65284542 | Design and Development by Danny Vermeeren & KJSwebdesign | Fotografie door Yvonne van den Hatert