Snelmenu

Hanneke

bewust zonder suiker_hanneke hasselaar_th_800x800
bewust zonder suiker_hanneke hasselaar_800x800
bewust zonder suiker_hanneke hasselaar_th2_800x800

WIE BEN IK EN WAT DOE IK?

Mijn naam is Hanneke Hasselaar en ik ben jouw persoonlijke voedingscoach met als specialisatie het in balans brengen van je bloedsuikerspiegel waardoor je op een natuurlijke manier vet gaat verbranden, een betere gezondheid en méér energie gaat ervaren. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen en nascholingen gevolgd en lees ik nog steeds heel veel. 

HOE IS DIT ZO GEKOMEN?

De rode draad in mijn leven is: gezondheid! Voor mezelf én de mensen om me heen. In mijn jongere jaren ben ik begonnen als leerling-verpleegkundige, maar heb deze opleiding niet afgemaakt. Blijkbaar was dit het toch niet. Later ben ik als dokters- en apothekersassistente gaan werken. Tóen had ik het idee dat ik op die manier mee zou helpen aan een betere gezondheid van de mensen.

Een andere rode draad is: recepten/voeding. Vroeger wilde ik altijd mijn moeder helpen in de keuken met koken en bakken. Dat zat er dus al vroeg in 😉 . Ik ben altijd bezig gebleven met koken, bakken en recepten verzamelen en ermee experimenteren net zo lang tot het naar mijn smaak was. Ook wilde ik weten wat nou gezond was om te eten. 

Mijn eigen gezondheid was en ís gelukkig grotendeels goed! Daar ben ik ook heel dankbaar voor. Toen ik 50+ werd, kreeg ik wat ‘last’ van hittevlagen en slaapproblemen. Maar door me eens écht goed in voeding te verdiepen, deze nieuwe inzichten toe te passen én meer ging ontspannen voel ik me veel energieker, gezonder en heb ik nooit meer problemen met mijn gewicht.

In voeding was ik dus altijd al érg geïnteresseerd en in de loop van de jaren kwam dit ook in het algemeen steeds meer in de belangstelling. Het leek wel of hierover elke week iets te melden was!

De beroepen die ik heb uitgeoefend zijn divers. Van leerling verpleegkundige tot administratief medewerkster, moeder en gezinsmanager, interieurverzorgster tot dokters- en apothekersassistente. In de laatste beroepen heb ik heel veel mensen voorbij zien komen met kleine en grote gezondheidsproblemen.

Mijn gewicht begon wat te schommelen naarmate ik ouder werd. Ondanks de diverse adviezen die ik hoorde en las lukte het me niet om voor een langere tijd een stabiel gewicht te houden. Altijd was er weer een periode dat ik gewoon alles wilde eten wat ik lekker vond en langzaam kwamen de kilo’s er weer bij. Dan volgde ik vaak wel weer een of ander dieet om af te vallen, altijd met de hoop dat het déze keer blijvend zou zijn!

MIJN VERANDERING

Mijn ommekeer kwam in een, voor mij, niet zo’n fijne periode. Tijdens een vakantie raakte ik in de put. Ik begreep het niet! Waarom kon ik niet ontspannen en genieten? Ik kwam er achter dat de baan die ik had, en waarvan ik dacht dat het mijn ideale baan was, helemaal niet bij me paste! Nogal confronterend. Na overleg met het thuisfront besloot ik om met mijn baan te stoppen.

Maar wat dan? Dat was de grote vraag! Mijn toekomstbeeld was ineens weg. Geen baan meer, geen geld. Dit was niet wat ik wilde. In ieder geval had ik nu tijd en rust om na te denken. Een cursus mindfullness en het lezen van bepaalde boeken hielpen hier bij. Ook ging ik weer wat sporten en op zoek naar informatie over een nieuwe invulling van mijn leven.

De opleiding tot voedingscoach stond al in mijn agenda! Ik wilde eindelijk wel eens meer weten over hoe het nou zat met de invloed van voeding op de gezondheid in het algemeen en het behouden van een stabiel gewicht.

Daar leerde ik eindelijk hoe het werkte! De opleiding tot voedingscoach, waarbij het uitgangspunt is dat ons lichaam nog grotendeels functioneert zoals vele jaren geleden (oertijd), was enorm duidelijk en verhelderend. Wat een inzichten kreeg ik daar! Door de inzichten toe te passen lukte het me om een nieuw, suikerbewust, voedingspatroon aan te leren. Wat een bevrijding! Het is helemaal niet zo moeilijk als je het eenmaal door hebt. De belangrijkste les die ik geleerd heb: ik ben zélf verantwoordelijk voor mijn gezondheid en voeding maakt daar een heel belangrijk deel van uit. Ik heb geleerd om bewust te kiezen.

Voeding en Gezondheid zijn zeer nauw verbonden. Dit is al een heel oude wijsheid (Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding/Hippocrates) en actueel als nooit tevoren! De laatste jaren is duidelijk geworden dat o.a. suiker, in zijn vele vermommingen, één van de grootste boosdoeners in onze voeding is. Heel veel (vage) gezondheidsklachten en gewichtsproblemen hebben met je voedingsgewoonten te maken.

Mijn eigen ervaring, na het volgen van een Suikervrije Maand, is dat suiker en vermommingen hiervan, hun aantrekkingskracht voor mij verloren hebben! Ik heb ze ook niet meer nodig om me goed te voelen. Energie voor de dagelijkse dingen, inclusief sporten, kan ik voldoende uit andere voedingsmiddelen halen. Mijn gewicht is eindelijk stabiel en uit de vele ervaringen van mijn klanten blijkt dat er enorm veel gezondheidswinst behaald kan worden door suiker uit je voeding te bannen. Verder kan ik mijn boodschappen grotendeels gewoon in de supermarkt doen en sta echt geen uren in de keuken voor mijn maaltijden.

MIJN NIEUWE TOEKOMST

Mijn nieuwe baan werd vrij snel duidelijk: dit wil ik aan meer vrouwen leren! Er zijn zóveel vrouwen die, net als ik voorheen, zoekende zijn naar een gezond voedingspatroon dat je blijvend kunt toepassen en waarbij je geen zorgen hoeft te hebben over je gewicht. Geen moeilijke toestanden en calorieën tellen meer, maar wel gevarieerd en lekker kunnen eten. Het gaat uiteindelijk om het verkrijgen en behouden van een zo goed mogelijke gezondheid en genoeg energie. Je gewicht zal als vanzelf volgen!

Bewust zonder Suiker (tweede naam: Bewuster en Gezonder) is mijn bedrijf.  Hiermee wil ik je inspireren, informeren en persoonlijk begeleiden om je eigen keuzes te maken op het gebied van voeding. Ik leer je de basisregels in het omgaan met suiker in al zijn vormen. Je maakt zélf de keuze in hoeverre je suiker uit je leven bant. Jij blijft eigen baas.

Misschien leuk om te weten dat ik heel erg praktisch ingesteld ben. Dus je leert vooral om de nieuwe inzichten en gewoontes toe te passen in je dagelijkse leven. Zonder al te veel poespas. Iedereen kan het leren! Ook heb ik ontdekt dat ik creatief met recepten ben. Ik ben dol op recepten verzamelen en bestuderen en geef er graag mijn eigen draai aan zodat het zo makkelijk mogelijk wordt en óók nog goed voor me is. Hiervoor sta ik regelmatig in de keuken omdat ik dit leuk vind.

Andere bezigheden in het dagelijks leven zijn lezen, Pilates, Yoga, af en toe hardlopen of wandelen, saunabezoek, leuke dingen doen met vriendinnen, genieten van en dankbaar zijn voor familie, vrienden en de goede dingen in mijn leven.

WIL JE OOK EEN BETERE GEZONDHEID, MEER ENERGIE EN MINDER KILO’S?

Kom met me kennismaken! We leren elkaar dan wat beter kennen en bespreken in het kort waarmee jij geholpen wilt worden. Je kunt ook naar me toekomen en een Bodyscan laten maken waarmee je een indruk krijgt van eventuele gezondheidsrisico’s. Daarna kun je een keuze maken of je mijn hulp wilt en op welke manier.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je me ook een mail sturen. Je krijgt binnen 24 uur een antwoord.

“De advisering van Hanneke Hasselaar is uitdrukkelijk niet bedoeld als (vervanging van) reguliere medische behandeling.
Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist.”

(c) Bewust zonder Suiker-KvK 65284542 | Design and Development by Danny Vermeeren & KJSwebdesign | Fotografie door Yvonne van den Hatert