Snelmenu

Yoga

Bewust zonder Suiker_Yoga_Kikker 1200x628px

Wat doet yoga nou op mijn site, zul je misschien denken? Heeft dat nog iets met gezonde voeding te maken? Nou, méér dan je wellicht zou vermoeden! Als je op zoek bent naar een ander, gezonder, voedingspatroon kun je hiervan zo af en toe best wat stress ervaren. Je weet niet goed hoe het ‘moet’, je raakt de weg kwijt en wilt soms het bijltje erbij neergooien misschien? Op de oude voet verder gaan is veel makkelijker en kost minder energie. In mijn ogen is dat is korte termijn denken.

Je bent op zoek

Want inderdaad: op de korte termijn is het makkelijker om op de oude voet verder te gaan. Je weet wat je hebt, hoe het werkt en wat je krijgt. Mijn vraag is dan: krijg je dan ook wat je hebben wilt? Hoe staat het er voor met je gezondheid en welbevinden? Eerlijk? Als je op mijn site aan het rondkijken bent, of dit bericht leest, dan vermoed ik dat er wel bepaalde (gezondheids)zaken voor verbetering vatbaar zijn. Dat kan van alles zijn. En je bent op zoek naar een manier om je beter te voelen. Andere voeding? Minder suiker? Hoe dan? En dan kom je dit artikel tegen over yoga… wat moet je hier nu van denken?

Wat doet yoga dan voor je?

Yoga is veel méér dan wat ontspanning. Het woord yoga betekent eigenlijk verbinding. Verbinding tussen lichaam en geest oftewel de verbinding in het menselijk ‘systeem’ of lichaam herstellen. En is dat niet wat er vaak aan de hand is? Een ontregeling in je menselijk lichaam? Want als je je niet lekker voelt, ongemakken ervaart, moe of ziek bent, dan is dit een teken dat er ‘iets’ niet goed functioneert in het lichaam. Je wilt dit niet en gaat op zoek naar een manier om dit op te lossen. Voeding kan één ding zijn dat helpt en Yoga kan een hele mooie aanvulling zijn. Je leert ervaren wat je precies voelt in je lichaam.

Voor yoga moet je toch lenig zijn?

Dat is ook het eerst wat ik zelf dacht, toen ik me aanmeldde voor yoga lessen. Gelukkig is dit niet waar. Ten eerste zijn er vele soorten yoga en verder is het veel belangrijker dat jij je grenzen leert kennen en ervaren. Als je regelmatig mee gaat doen aan yoga lessen zal het je op den duur steeds gemakkelijker afgaan. Maar je let altijd op je eigen grenzen en wat goed voelt! En wanneer heb of neem je nog tijd om echt eens een uur met jezelf bezig te zijn? Met yoga kan dat!

Yoga en voeding

Oké, dus yoga is goed voor je, je voelt beter wat er aan de hand is in je lichaam. Zeker als je er wat langer mee bezig bent. Yoga betekent ook meer aandacht hebben voor datgene waarmee je je lichaam voedt. Letterlijk! Wat eet en drink je? Heb je daar aandacht voor? Neem je er de tijd voor? Hoe voel je je daar bij? En als je eens een keer iets anders eet en drinkt? Hoe voel je je daar dan bij? Merk je verschil? Alles begint met dat stukje bewustwording. Geef een beetje aandacht aan jezelf, je bent het waard!

Yoga bij jou in de buurt?

Ik zou zeggen: ga eens rondkijken of -vragen of er bij jou in de buurt yogalessen worden gegeven. Mocht je bij mij in de buurt wonen, dan kun je nog terecht bij Cari Koolhoven, die op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur een heerlijk ontspannende yogales geeft in het Huis van Lienden, Blommeland 14 in Lienden. Neem gerust contact met haar op voor meer informatie of aanmelding. Van harte aan te bevelen!

“De advisering van Hanneke Hasselaar is uitdrukkelijk niet bedoeld als (vervanging van) reguliere medische behandeling.
Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist.”

(c) Bewust zonder Suiker-KvK 65284542 | Design and Development by Danny Vermeeren & KJSwebdesign | Fotografie door Yvonne van den Hatert